Nem szeretem ezt az elnevezést, ezért is tettem idézőjelbe. Sonkája ugyanis tudtommal nincs a csirkének, legfeljebb ha disznó méretű :)
Vegyél úgy fél kg csirkemellet, vágd fel szeletekre és klopfold ki. A szeleteket fűszerezd úgy, amilyen az ízlésed. Só, bors és szárított zöldfűszerek. Takard le folpakkal és tedd a hűtőbe egy éjszakára. Másnap, amikor épp van egy kis időd, tekerd fel és csavard be jó erősen folpakkba, majd két réteg alufóliába.
Lassú tűzön (a víz éppen csak gyöngyözzön) főzd egy órán át. Hagyd a vízben kihűlni, majd csomagold ki és mehet a hűtőbe. Legalább egy órát várj, míg szeleteled.
Sokkal finomabb mint a bolti, és a hűtőben is tovább áll el!
Én halogattam egy darabig, de nem érdemes, mert tutira egyszerű és fincsi :)