Nálunk már a karácsonyi menü is a mirelit menyország volt, és a húsvéti készülődést is hasonló szellemben végeztük. Miki ötlete, a húsvéti pizza nagyszerű megoldás, hogy jusson is, maradjon is... Szerintem a mai áruházi választék mellett nem muszáj a sonkát fél napot főzni, hogy aztán kétes legyen az eredmény. Ha kevés az időd, más fontosabb, menj el a boltba, vegyél egy jó főtt sonkát, főzz tojást,szeld fel a kenyeret, a majonézes torma lyukasztás sem atomfizika, és jöhet a nyuszi!
De ha szeretnél kicsit sajátot, kicsit egyedit, íme a
Húsvéti Pizza
A tészta hozzávalóit csak össze kell gyúrni (először keverd össze a száraz alapanyagokat, majd add hozzá a nedveseket) és fél-egy órát (vagy amennyire sikerül :-) ) keleszteni kell; utána az adott tepsin elősütni amíg világosbarna foltos nem lesz, a feltéttel halmozni és ráolvasztani a sajtot. Ennyi.
Tészta:
1 (kb ökölnyi nagyságú) főtt krumpli összetörve
10 g só
1 tk cukor
1 instant élesztő
250 g lisz
125 ml tej
62,5 ml olaj (lehet 60 ml, Miki mérnöki pontossággal mér :-) )
Feltét:
2 ek pesztó
3 ek tejföl
1 csipet vegeta
2-3 csipet borsikafű, provance fűszer vagy ami tetszik
15-20 dkg sonka vagy füstölt főtt tarja kocka
10-20 dkg reszelt sajt