Segítség és ötletbörze kismamáknak, anyukáknak

Nyugi, Csajszi! Nem vagy egyedül!

Nyugi, Csajszi! Nem vagy egyedül!

Egyéni foglalkozás II. - Játékok

2017. február 26. - eNeM

Viki érkezése előtt megállapodtunk, hogy próbálunk kevesebb játékkal gazdálkodni. Azoknál is igyekszünk inkább a nem elemes változatokat választani. Biztos sokan mordulnak most fel, hogy "Na, akkor ez a kislány semmi fejlesztésben nem részesül!". Mi ketten, az apukája és az anyukája vagyunk az interaktív tartozék a játékaihoz. De azt elismerem, hogy ha pár percre muszáj lefoglalni őkisasszonyságát, bizony jól jön valami ami csacsog vagy énekel.

Ami nálunk időrendi sorrendben nagyon bevált:

-puha pamut anyagú cicák (ikea) amik a legelső fogacskák végtelen nyáltengerén ringatóztak felváltva
-oball lyukacsos labda
-rakásolható toronyépítő csészék
-montessori torony
-különböző színű befőttes üveg kupakok amiket szét lehet dobálni aztán összeszedni
-tesco zenélő távirányító
-pancsoló és kemény könyvecskék tömkelege
-formabedobó
-húzható kisautó vagy guruló kisállat
-labda
-6-9 hónapos kora körül már elkezdte szeretgetni a plüssállatokat
-mágneses rajztábla

Viki azután, hogy elkezdett kúszni, már pakolt mindenhol. Onnan egészen az aktív járásig egy kisvödörnyi befőttes üveg kupak volt a nappaliban, és azt napjában többször szétdobálta, összeszedte, szállította erre-arra a lakásban. Nagyon sokáig ez volt a kedvence, mivel más volt a színük és az anyaguk, máshogy koppantak.
A csészékkel és a montessori toronnyal azóta játszunk napi szinten, hogy Viki ülni tud. Először az is feladat volt, hogyan fogja meg, hogyan bírja el a fa elemeket, most pedig a tornyot építjük. A színek gyakorlására is remek.

A pancsoló könyvekkel a kádba lehet csalni, a kemény lapozókkal órákat töltünk a földön vagy a kanapén az állatokat nézegetve, utánozva a hangjukat, tanulva, hogy hol vannak a testrészeik. Ez például most is nagyon jó játék, mert már nem az a kérdés, hogy hol van a kacsa, hanem hogy hol a kacsa csőre?

Néhány hete arról panaszkodtam Anikónak, hogy nem tudom, mivel foglaljam le Vikit (15 hós kor). A könyveket "kiolvastuk" nincs kedve építeni, rossz idő van, türelmetlen. Akkor javasolta a mágneses rajztáblát, ami most a fő attrakció. Az első ökölbe fogott ceruzaerőszakok után most szépen fogja Viki a rajzeszközt és sokszor egyedül ücsörög és látom, hogy próbálja a vonalvezetést (az evőeszközt is szebben tartja!). Van, hogy alkot valamit és el is mondja, hogy mi az. Vva, hapci, mán-mán: kutya, virág vagy kacsa. De legtöbbször az én kezembe nyomja a ceruzát, és rajzolok neki. Ezen a héten összekapcsoltuk a képes könyveit a rajztáblával. A mesefigurák portréit készítjük el, és örömmel nyugtázza amikor lát némi hasonlóságot.


Itt viszont felhívnám a figyelmet, hogy nagyon-nagyon nagy a szórás a játékok árában, ami senkit sem lep meg. Néhány példát azért felhoznék, amivel szembesültem a rajztáblák áraiban! A közösségi házakban rendezett vásáron (onnan van a mienk, mama jóvoltából konkrétan 800Ft-ért!!!) vagy kínai boltban 700-900Ft-ért kapható, nagy játékboltban vagy Tescoban, Auchanban kb. 1500Ft-ig már lehet venni olyat amihez nyomda is van. Érdemes körülnézni, mert van játékbolt, ahol 5-6000!!! Ft-ot is elkérnek egy rajztábláért!

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugicsajszi.blog.hu/api/trackback/id/tr3012295241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása