Segítség és ötletbörze kismamáknak, anyukáknak

Nyugi, Csajszi! Nem vagy egyedül!

Nyugi, Csajszi! Nem vagy egyedül!

Információ, elfogadás, újratervezés

2018. október 12. - eNeM

 

Azt már sokszor, majdnem az összes bejegyzésemben leírtam, mekkora a különbség a két kislányunk között. Aközött, ahogy a világra jöttek, és aközött, ahogy viselkednek. De az igazi változás az, ahogy én viselkedek és én érzek, működök. Információ, elfogadás és újratervezés. Ez talán a mai aggyal a legjobb megfogalmazásom a kisbabás életre.


Információ
Sok utánajárás, olvasás, ismerősökkel beszélgetés, védőnő, gyerekorvos. Ez az összes fórum kell ahhoz, hogy átláss egy helyzetet, és azt az öszvér megoldást használd, ami az adott szituációban és a ti családotok számára a legjobb. Lehet, hogy a Borcsa néni egy ötlete és a Kati mama másik ötlete vezet összességében el oda, ahogy te meg tudsz csinálni valamit. Persze ehhez hozzá tartozik, hogy mindig hidd el magadról, hogy te ismered a gyermekedet a legjobban, és te tudod hogy elfogad-e egy megoldást vagy sem.

Elfogadás
El kell fogadni a gyerekek lelkületét, az igényeit. El kell tudni fogadni a saját igényeidet és gyengeségedet és a szükséget a segítségre. Végül el kell tudni fogadni magát a segítséget, a tanácsot és azt, ha tévedtél.


Újratervezés
A legjobb a babákban és a gyerekekben, hogy vannak olyan dolgok amikre bizony rá lehet húzni, hogy minden csoda 3 napig tart. 3 napig megeszi a brokkolit, aztán nem. Ha valami nem válik be, mész tovább egy új ötlettel. Az ötleteket megjegyzed vagy felírod, aztán ha a végére értél, kezded az elején a listát és csinálod ismét az 1. pontot. Lehet, hogy ugyanaz a dolog pár nap múlva működik. Ha nem, akkor jön ismét az információgyűjtés.

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugicsajszi.blog.hu/api/trackback/id/tr7714297613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása