Ez egy alap piskóta, semmi kecmec, semmi extra, semmi több tálban keverés, csak egy egyszerű és nagyszerű recept. Bevallom, én simán kristálycukorral készítem és nem porcukorral, de kinek mi tetszik, azt használja. Amióta az eszemet tudom, anya ezt süti, és az én receptes füzetembe is bekerült. Remélem, hogy ti is szeretni fogjátok, nálunk kicsik és nagyok egyaránt imádják!
Hozzávalók ( pl egy gyümölcstortához, 28 cm-es kerek tortaformához):
3 tojás
6 ek víz
18 dkg cukor
12 dkg liszt
½ csomag sütőpor
Elkészítés:
Szétválasztom a tojások fehérjét a sárgájától, és a fehérjét egy nagyobb keverőtálba öntöm, majd egy csipet sóval kemény habbá verem. Ezután keverés közben apránként hozzáadom a cukrot és vizet, majd a tojások sárgáját is. A lisztet elkeverem a sütőporral, és a masszához keverem. Sütőpapírral bélelt formába öntöm és 180 fokra előmelegített (alsó-felső sütés) sütőben megsütöm. Pontos sütési időt nem tudok írni, addig szoktam sütni a piskótát, amíg néhány barnás folt nem lesz a tetején, mert nem szeretem a sápadt piskótát. Ilyenkor még végzek rajta egy tűpróbát és kész!
Ez nem a legszebb piskótám (de most hirtelen ezt a fotót találtam), mert csak beleöntöttem a formába, nem egyengettem el a tetejét sütés előtt. Szerencsére az ízén mit sem változtat!