Segítség és ötletbörze kismamáknak, anyukáknak

Nyugi, Csajszi! Nem vagy egyedül!

Nyugi, Csajszi! Nem vagy egyedül!

Takarítás 1. - ablak, tükör és üvegfelületek tisztítása

2017. április 07. - eNeM

...mert van az úgy, hogy az egyik belülről, a másik kívülről nyálazza, de nem akarsz egyiknek sem ártani. Hogy miről beszélek? Az ablaktisztításról!

Bár nekünk kutyánk nincs, de az ablakban sokat nézelődő, erkélyajtóra tapadó kis piócánk minden üveg és tükörfelületen otthagyja a nyomát. Egy kis nyál, egy kis keksz, miegymás. Azért, hogy ne aggódjak sem a boltban, hogy szuper bio takarítószereket vegyek, se azért, hogy mit nyal le Viki az üvegről, én ecettel tisztítom az ablakokat és a tükröket. (Jó, kb mindent azzal takarítok, de majd szépen részletekben adom közzé a titkokat :) )

Meleg/forró vízbe 20%-os ecetet öntök, víz mennyiségétől függően 1-2 dl-t, és egy sima felületű mikroszálas törlőkendővel lemosom az ablakok belső oldalát, majd egy másik szintén sima felületű mikroszálas kendővel szárazra törlöm az üveget. Ez azért jó, mert az ecet tisztít és csíkmentesen szárad. Ez ismétlem a külső oldalon is, a sajnos madárkakkancsos párkány meg tiszta 20%os ecetet kap, mert úgy tisztítás és fertőtlenítés is van. Annyi, hogy ezekhez már nem fényes alapú újságpapírt használok, és utána szépen kidobom.

De ez így amennyire lehet környezetbarát a babának, a vizeknek és minimális szemetet gyártok közben.

Van hasonló praktikád? Írd meg!

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugicsajszi.blog.hu/api/trackback/id/tr8712408289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása