Segítség és ötletbörze kismamáknak, anyukáknak

Nyugi, Csajszi! Nem vagy egyedül!

Nyugi, Csajszi! Nem vagy egyedül!

Altatás II. - önkéntesség

2017. február 24. - eNeM

Vikinek egy viszonylag keskeny rácsos ágya volt, aminek nem lehetett sem az oldalát levenni, sem pálcát kivenni. Mivel egyébként is nagyon önálló kislány, beneveztünk az új gyerekágyra. Egymás tetején van két leesésgátló, így egy viszonylag magas korlát tartja bent a kis büdösbogár módján forgó Vikit. De nem is ez a lényeg, hanem az, hogy amint összeraktuk az ágyát (amiben szintén segített), tetszett neki, felmászott rá, és amikor kérdeztük, hogy hol az ágya, odament. Nem a rácsos ágyhoz, hanem az újhoz. Így pár nap múlva szét is szedtük a régit, mert az újban az első naptól jól alszik a picur.

Korábban azért voltak bökkenők, mert ha nem csíptem el a megfelelő pillanatot, hogy mikor kell ágyba fektetni a kisasszonyt, bizony ott ácsorgott a hálózsákban, fogta a rácsokat és rugózott mint a kismajmok az állatkertben.

Most amellett, hogy van egy körülbelüli napirendünk, figyelem, hogy mikor ásít vagy dörzsöli a szemét Viki, és akkor lecsapok rá! Nagyon sok múlik az időzítésen! Nem kell egy órát szenvedni és belekényszeríteni az ágyba este, ha nagyobbat aludt, vagy kicsit később kelt délután. De kellenek a határok, amiket pár nap alatt megfigyelhetsz. Viki például ha 2 órát aludt, vagy maximum délután 2-3 óra körül kelt, akkor a fél nyolcas fürdés után nyolc-negyed kilenckor megy az ágyba. Ha nagyobb volt a csendes pihenő, vagy később aludt el, akkor az esti alvás is eltolódik egy órával, de többel nem. A kis biológiai órája úgy is jelzi, hogy alvásidő van.

Az új ágy, ahová egyedül is be tud mászni, így most nem kényszer, hanem lehetőség. Odakészítem az ágyára a hálózsákot kinyitva, mellé megy a cumija, Lili cicával. Amikor megvolt a vacsi és a fogmosás, hagyom kicsit játszani, jönni-menni, addig teszek friss vizet az itatós pohárba és kinyitom az erkélyajtót, hogy kiszellőzzön a szoba. Hívom Vikit: "Gyere, valaki vár téged az ágyadban! Gyere, nézd meg! Vajon, ki lehet az?" Viki pedig jön nevetve és felmászik az ágyra, betolja a cumit és odafekszik a cica mellé. Szépen becsomagolom, kap inni, és ott ülök mellette egy kicsit, énekelek, dúdolok vagy olvasok amíg elalszik. Mikor mi az igénye. Van, hogy kicsit még ki kell venni és az ölemben ringatni, de utána visszakéri magát az ágyba.

Szóval ha van valami rongyi, játék vagy akármi amivel a picurkátok alszik, próbáljátok ki, hogy az ágyába teszitek, és ő akarjon bemenni hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nyugicsajszi.blog.hu/api/trackback/id/tr5012287473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása